Beertje wordt nat!

Mam, mam, heeft u al naar buiten gekeken, allemaal sneeuw op de bomen en op de grond.
Ja, Ja, zei mama beer, ik heb het gezien, je gaat zeker met de slee buiten spelen met muisje Piep vroeg mama aan Beertje.

Ja, mag dat mam. Ja, Beertje dat is goed, maar wel een das om doen hoor want het is best koud buiten en als je ziek wordt kun je helemaal niet meer buiten spelen.

Opgewekt ging Beertje naar muisje Piep toe. Muisje Piep kwam gelijk buiten spelen. Ze haalden samen de slee op en hadden heel veel pret met het glijden van de heuveltjes in het bos.

Kom, zei Beertje, laten wij door het bos gaan met de slee. En zo gingen ze het bos in en kwamen bij het water. Daar was het een drukte van vogeltjes en eendjes die allemaal stonden te kwekken. Zij vonden het maar niets dat het water bevroren was, want nu konden zij niet meer zwemmen en voer zoeken in het water. Beertje luisterde eens naar het gekwek en zei tegen muisje Piep. Kom, voor ons is het leuk, wij gaan met de slee het water op want nu is het bevroren en kunnen wij over het water gaan.

Maar de eendjes kwekten, niet doen Beertje, het is niet stevig genoeg. Maar Beertje lachte en zei, ja wel hoor, kijk maar! Hij stak zijn pootje uit en ging met één pootje op het ijs staan. Zie je wel, zei hij vrolijk, ik zak er niet doorheen. Nog een pootje deed hij erop en stond nu op het ijs. Ha, ha, bangeriken, zie je wel dat ik het kan.

Kom, Piep, neem de slee, wij gaan lekker met de slee op het ijs glijden.
Piep keek een beetje angstig maar ging toch mee. Beertje trok de slee en Piep zat erop. Heerlijk was het maar toen O,O,O, ze hoorden een gekraak en met een plons vielen ze in het water, met slee en al.
Gelukkig was het niet diep en konden ze weer makkelijk uit het water komen. Ze waren door en door nat en keken heel beteuterd.

Nu was er een heel groot gat weer in het ijs en de eendjes die wel geschrokken waren kwekten tegen Beertje en muisje Piep, bedankt Beertje wij hebben nu weer een plekje om te zwemmen en voer te zoeken. Maar ga maar snel naar huis om warm te worden.

Beertje en muisje Piep gingen snel naar huis, wel een beetje bang wat mama beer zou zeggen, want ze hadden iets gedaan wat ze niet mochten namelijk het ijs opgaan zonder dat mama het wist en gezegd had dat het mocht.

Beertje en muisje Piep kwamen doornat en koud aan bij mama beer. Die schrok wel erg en zei dat ze bij de kachel moesten gaan zitten om warm te worden. Mama maakte wat warme chocolademelk en terwijl ze dat dronken en lekker bij de kachel zaten om zich op te warmen, zei mama beer dat ze toch wel heel ondeugend waren geweest en dat ze best wisten dat ze niet het ijs op mochten.

Beertje en muisje Piep moesten beloven dat ze het nooit meer zouden doen.
Niet op het ijs gaan voor mama  het goed vond.
Een beetje rillerig zeiden muisje Piep en Beertje dat ze het niet meer zouden doen.
Mama beer knikte tevreden, ze wist dat Beertje weer iets had geleerd. Niet op het ijs gaan zonder iets te vragen of te zeggen.
Tevreden dronk mama beer haar kopje chocolademelk leeg.                       


ã Patricia 2009